Detta granskar Skatteverket extra noggrant i år

Skatteverket - detta granskar man extra noga 2015

Är ditt företag redo för kontroll? Under 2015 gör Skatteverket särskilda kontroller av företag inom dessa branscher:

Kontanthandeln

Säljer ditt företag varor och tjänster mot kontant betalning? Då kommer Skatteverket att granska huruvida du är skyldig att ha kassaregister, vilket du är om du säljer för minst fyra prisbasbelopp (178 000 kronor) mot kontant betalning. Detta gäller särskilt dig inom skönhetsvård, tatuering, bilvård och frisör, men även foodtrucks och upplevelseturism.

ROT- och RUT-tjänster

Företag inom fönster-, tak- och bredbandsfiberbranschen kommer att kontrolleras för att se så att man inte fakturerat för många timmar för att försöka täcka materialkostnader. Samma sak gäller städ- och trädgårdsbranschen.

EU-handel med elektronik

Om ditt företag säljer sådant som smartphones eller surfplattor från andra EU-länder kommer Skatteverket att slänga ett extra öga på momsredovisningen – momsbedrägerierna har nämligen ökat.

Bemanningsföretag inom vården

Bemanningsföretag som exempelvis hyr ut sjuksköterskor och stafettläkare ska granskas för att se hur man redovisat ersättning för resor och logi i tjänsten. Skatteverket kommer också att särskilt granska hur arbetsgivaravgifterna har redovisats samt om man dragit av utlägg för privata levnadskostnader.

Sköter du redovisningen själv och är osäker på om du har gjort rätt? Vill du ha hjälp med bokföringen och redovisningen i Lund med omnejd? Vi på MT Accounting hjälper dig gärna! 

 

Mer i bloggen:

Svar på vanligaste frågorna om bokföring

De 4 vanligaste skattefelen nya företagare gör

Så drar du av utbildningar och kurser

Gymkort till anställda? – Så blir skatten

Skänk pengar med ditt AB – slipp skatta

Värva en vän – och få betalt!